Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Τι ΔΕΝ πρέπει ποτέ να βάζετε στο βιογραφικό σας ...


Οι εργοδότες μεγάλων επιχειρήσεων, λαμβάνουν κατά μέσο όρο 75 βιογραφικά ανά θέση που αναρτούν, σύμφωνα με το CareerBuilder.com. Ως αποτέλεσμα δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα να επανεξετάσουν το καθένα προσεκτικότερα.
Αν θέλετε λοιπόν να περάσετε με επιτυχία τη δοκιμασία και να επιλεχθείτε για μια συνέντευξη, θα πρέπει να έχετε κάποια σταθερά προσόντα καθώς και το τέλειο βιογραφικό που θα τα αναδείξει.
Εδώ είναι 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να περιλαμβάνει το βιογραφικό σας:
Άσχετη εργασιακή εμπειρία
Συμπεριλάβετε προϋπηρεσία που είναι σχετική με τη συγκεκριμένη δουλειά και που θα αναδεικνύει πραγματικά τις πρόσθετες δεξιότητες που αφορούν στη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε.
Προσωπικά στοιχεία
Μην συμπεριλαμβάνετε οικογενειακή κατάσταση και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Αυτό ίσχυε στο παρελθόν, αλλά αυτές οι πληροφορίες είναι πλέον παράνομες ή εξαρτάται από τον εργοδότη εάν σας ρωτήσει να τον πληροφορήσετε εσείς οι ίδιοι. Έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να συμπεριληφθεί στο βιογραφικό.
Τα χόμπι σας
Κανένας δεν νοιάζεται.
Αν δεν είναι σχετικό με την εργασία για την οποία έχετε κάνει αίτηση, είναι σπατάλη χώρου και χάσιμο χρόνου.
Πάρα πολύ κείμενο
Όταν χρησιμοποιείτε ένα περιθώριο 0,5 ιντσών και μια μικρή γραμματοσειρά σε μια προσπάθεια να χωρέσετε τα πάντα σε μία σελίδα, αυτό θα καταλήξει σε μια «επική αποτυχία», λέει η J.T. O'Donnell, ειδική στο χώρο της καριέρας, ιδρυτής του site Careerealism.com.
Η ίδια συνιστά πολύ κενό χώρο και όχι περισσότερο από ένα περιθώριο 0,8.
Μεγάλα διαστήματα αποχής
Αν για οποιοδήποτε λόγο απείχατε κάποιο χρονικό διάστημα από τα εργασιακά σας καθήκοντα, η Gelbard δεν συνιστά, να συμπεριλάβετε αυτές τις πληροφορίες στο βιογραφικό σας. Σε ορισμένες χώρες, είναι αποδεκτό να περιλαμβάνονται αυτές οι πληροφορίες, ιδιαίτερα τα ταξίδια. Ωστόσο, στα περισσότερα μέρη δεν ενδείκνυνται.
Ασυνεπής μορφοποίηση
Η μορφή του βιογραφικού σας είναι εξίσου σημαντική με το περιεχόμενό της.
Η καλύτερη μορφή είναι η μορφή που θα καταστήσει ευκολότερο στον συνεντευξιάζων να ανιχνεύσει το βιογραφικό σας και να μπορέσει να ξεχωρίσει τα βασικά προσόντα σας και τους στόχους σταδιοδρομίας σας.
Οι προσωπικές αντωνυμίες
Το βιογραφικό σας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τις λέξεις «εγώ», «μου», «εκείνη» ή «μου».
Μην γράφετε το βιογραφικό σας στο τρίτο ή στο πρώτο πρόσωπο. Είναι κατανοητό ότι τα πάντα σχετικά με το βιογραφικό σας αφορούν εσάς και τις εμπειρίες σας.
Μια λιγότερο-από-επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το παλιό σας email όπως BeerLover123@gmail.com ή CuteChick4life@yahoo.com, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε καινούργιο.
Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό ή δύο λεπτά και είναι δωρεάν!
Περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας
Όταν ξεκινάτε να αναφέρετε εργασιακή εμπειρία πριν από το 2001, θα ο συνεντευξιάζων χάνει το ενδιαφέρον του.
Αναφερθείτε στην πιο σχετική εμπειρία σας.
Ακόμα, ποτέ μην περιλαμβάνετε ημερομηνίες από εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποιήσεις που είναι ηλικίας άνω των 15 ετών.
Μια φωτογραφία σας
Ίσως στο μέλλον καταστεί απαραίτητο αλλά προς το παρόν είναι περίεργο και ίσως αποπροσανατολίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου