Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

O Αμερικανικός Στρατός Δημιούργησε μια Πίτσα που Τρώγεται Μέχρι και Τρία Χρόνια Μετά την Παραγωγή της!...







Αν διακινδυνεύεις τη ζωή σου για να προστατέψεις το πιο ισχυρό στρατιωτικά έθνος του πλανήτη, τότε σίγουρα δικαιούσαι να απολαμβάνεις τα ίδια βασικά δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της χώρας για την οποία μάχεσαι.
Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πίτσα και από εδώ και πέρα όλοι οι φαντάροι του αμερικανικού στρατού θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα καυτό κομμάτι ελευθερίας, το επονομαζόμενο MRE #37. Πίσω από το MRE κρύβονται οι λέξεις «Meal, Ready-to-Eat» (γεύμα έτοιμο προς κατανάλωση) και είναι η κωδική ονομασία που έχουν όλα τα γεύματα των Αμερικανών στρατιωτών στα διάφορα θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.
Το Munchies μίλησε με τη συγγραφέα και ειδική σε θέματα βιομηχανικής επιστήμης των τροφίμων και στρατιωτικής τεχνολογίας Anastacia Marx de Salcedo σχετικά με την πολυαναμενόμενη άφιξη της MRE πίτσας. «Πρόκειται για την πρώτη MRE πίτσα», λέει η Marx de Salcedo. «Ήταν το είδος τροφής που ζητούσαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οι στρατιώτες».
Σχεδιασμένο από το Natick Soldier Research, Development and Engineering Center (NSRDEC) του αμερικανικού στρατού, το MRE #37 έχει τη μοναδική ιδιότητα να παραμένει βρώσιμο για τρία χρόνια. «Μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ακόμα και έπειτα από τρία χρόνια, αλλά για τους φαντάρους η MRE πίτσα θα θυμίζει κάτι από την πατρίδα», εξηγεί η Marx de Salcedo.
Περιττό βέβαια να σας πούμε ότι τέτοιου είδους τροφές δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά για τους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής είναι μεγάλη εξέλιξη. «H πίτσα είναι δημοφιλής στο στρατιωτικό προσωπικό, γιατί όλοι αγαπούν την πίτσα», τονίζει η Marx de Salcedo. «Σε αυτό το σημείο της διατροφικής μας ιστορίας, η πίτσα είναι κλασικό αμερικανικό πιάτο, σε σημείο που φαντάροι που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Αμερική ονειρεύονται ένα αχνιστό κομμάτι πίτσα».
Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του Tech Insider, οι εν λόγω πίτσες έχουν τελικά πολύ καλή γεύση. Ένας από τους επιστήμονες του NSRDEC δήλωσε στο Tech Insider πως η γεύση του MRE #37 μοιάζει κάπως με «πίτσας της επόμενης ημέρας».
Πέρα όμως από τη γεύση, η τοποθέτηση σάλτσας ντομάτας και τυριού πάνω σε φουρνιστή ζύμη ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική πρόκληση για τους επιστήμονες τροφών στα Natick Labs. «Η πίτσα ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία, γιατί έχει πολλά υλικά. Έχεις τη ζύμη, τη σάλτσα, το τυρί και ίσως και κάποιο άλλο υλικό από πάνω», εξηγεί η Marx de Salcedo.
«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα Εργαστήρια Natick ήταν πως έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να κρατήσουν τη ζύμη τραγανή, τη σάλτσα υγρή και το τυρί λιωμένο. Τελικά το πέτυχαν ελέγχοντας κάτι που λέγεται «δραστηριότητα του νερού» σε κάθε υλικό και, αν θυμάμαι καλά, χρησιμοποιώντας και μια νανο-μεμβράνη από βασιλικό για να χωρίσουν την κάθε στρώση».
Σύμφωνα με τα Εργαστήρια Natick, τα μικρά πακετάκια πίτσας θα φτάσουν στα χέρια του στρατιωτικού προσωπικού το 2017. Λογικά θα έχουμε κάμποσα pizza parties.
vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου