Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τώρα ψάχνουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια !...


Αφού πρώτα πέρασαν τροπολογία αναστέλλοντας μισθολογικές προαγωγές μέχρι το 2019 ανακοίνωσαν ότι ο Αλ.Τσίπρας ζήτησε από Καμμένο, Τσακαλώτο, Παρασκευόπουλο, Δρίτσα, Τόσκα και Παπαγγελόπουλο να υποβάλλουν προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια - Σε εξέλιξη σύσκεψη .
Ράβε-ξήλωνε θυμίζει η πολιτική της κυβέρνησης που το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για στρατιωτικούς, αστυνομικούς και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Όμως, μετά τις αντιδράσεις από τους θιγόμενους, το βράδυ του Σαββάτου -σχεδόν 24 ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει... ισοδύναμα μέτρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια!

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν έως αύριο προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων».

Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να πρόκειται για ακόμη έναν πολιτικό χειρισμό με σκοπό να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως το πρόσωπο που έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χωρίς να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διακινήθηκε η προειδοποίηση ότι οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου δεν θα υπερψηφίσουν την τροπολογία εάν το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στην τροπολογία που αναστέλει τις αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια μέχρι το 2019.

Δείτε την επίμαχη τροπολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου