Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ιράκ: Βόμβες με... χλωρίνη χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των Κούρδων ...


Καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να συναντά μεγάλες δυσκολίες στα πεδία των μαχών, οι δυνάμεις του χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κρατηθούν στα σημεία που ελέγχουν. Σε πρόσφατη μάχη, Κούρδοι μαχητές ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν από βόμβες οι οποίες είχαν κάποιας μορφής χημική ουσία.

Οι 30 στρατιώτες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Ντόχουκ στους οποίους διαπιστώθηκαν συμπτώματα από χρήση χημικών όπλων, όπως χημικά «εγκαύματα» στο δέρμα, αναπνευστικά προβλήματα, εμετοί κ.λπ. Σε πρώτη φάση πάντως οι γιατροί καθησύχασαν τους τραυματίες, καθώς όλα δείχνουν ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην βόμβα ήταν απλή... χλωρίνη.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Αssociated Press, ο γιατρός Αφρασιάμπ Μούσα Γιόνες, θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες για το περιστατικό, όμως οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην χλωρίνη. Ο αρχηγός της ομάδας των Κούρδων πάντως είπε στο πρακτορείο ότι μετά την συγκεκριμένη επίθεση είχε χάσει τις αισθήσεις του και όταν ξύπνησε ένιωθε τα μάτια του και το στήθος του να καίνε ανυπόφορα.


Πάντως οι φόβοι για χρήση χημικών όπλων από το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι καινούργιοι, καθώς πολλοί στην Δύση γνωρίζουν ότι οι ομάδες του έχουν στην κατοχή τους τέτοιου είδους υλικά αλλά και την γνώση για να τα κατασκευάσουν. Μάλιστα το 2015 είχε γίνει γνωστό ότι αξιωματούχοι του Ιράκ και των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει μία ειδική ομάδα από επιστήμονες της Συρίας και του Ιράκ με στόχο την κατασκευή φονικών χημικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου