Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΝΕΩΣΗ--Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για το προσφυγικό - Ανακαλούνται οι άδειες των φαντάρων ...


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά στην τεράστια κρίση με το προσφυγικό, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται ήδη στα σύνορα με τα Σκόπια ή σε διάφορα σημεία όλης της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι στρατεύσιμοι κλήθηκαν να βρίσκονται στις μονάδες τους μέχρι στις 06:00 της Κυριακής και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ανεξάρτητα εάν ήταν αδειούχοι ή εξοδούχοι.
Το κάλεσμα αυτό αφορούσε κυρίως τους φαντάρους της χώρας και κάποιους μόνιμους αξιωματικούς.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά στην προσφυγική κρίση βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς η κυβέρνηση βλέπει πως τελικά τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και θα πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν υποδομές για την υποδοχή και νέων προσφύγων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Νίκος Φανιός σε τηλεφωνική επικοινωνία του Onalert δήλωσε πως δεν έχει κοπεί καμία άδεια. Επιβεβαίωσε όμως ότι κόπηκαν οι έξοδοι στρατιωτών σε ορισμένες μονάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στο Ελληνικό. 
Από τον Στρατό Ξηράς σύμφωνα με πληροφορίες διατέθηκαν περίπου 32 στρατιώτες, από το Πολεμικό Ναυτικό 25 ναύτες και από την Πολεμική Αεροπορία 45 χαμηλόβαθμα στελέχη.
Αναμένεται ότι απόψε το βράδυ ο νέος αυτός καταυλισμός θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες που διαβιώνουν τις τελευταίες ημέρες σε κακές συνθήκες  στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα αναχώρησαν σήμερα 1
8 λεωφορεία με 850-900 πρόσφυγες από τον Πειραιά προς τους καταυλισμούς που στήνονται κοντά στα σύνορα, στην περιοχή του Κιλκίς. 


http://www.makeleio.gr/?p=554025#more-554025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου