Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛ.ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"...




Ακολουθεί η συνέντευξή μου στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με τη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τλευταία χρόνια.
Η προσφυγική κρίση αποτελεί το προπέτασμα της πολιτικής κρίσης για την Ελλάδα και την ΕΕ. Εμφανίστηκε το 2014 με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε υπέρμετρα, ως αποτέλεσμα των απερίσκεπτων ή συνειδητά εγκληματικών ενεργειών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Γερμανίας συνεπικουρούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν οφείλεται στην αστάθεια της Συρίας, η οποία ξεκίνησε το 2011. Αυτή η κατάσταση, χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία από τους μεν λαθρομετανάστες (κυρίως της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής) και τους τζιχαντιστές για την εισβολή τους στην Ευρώπη και από τους αφελείς(;) Ευρωπαίους πολιτικούς που επιθυμούν φτηνά εργατικά χέρια για την εκπλήρωση των φιλοχρήματων ονειρώξεών τους.
Η αντιμετώπιση της κατάστασης έχει τρία σκέλη.
Αρχικά, τον περιορισμό και τη διαχείριση των εισερχομένων μεταναστών (λαθραίων ή μη) με την ανάληψη της φύλαξης των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και την επιβολή διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών εντός του εδάφους της Τουρκίας με παράλληλη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων.
Το επόμενο σκέλος αφορά στην αλλαγή των υπαρχουσών διεθνών συνθηκών σε σχέση με τον χειρισμό των προσφύγων, όπως η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και στην επανεξέταση της έννοιας του ασύλου. Επίσης, την αλλαγή της εθνικής νομοθεσίας σε ότι αφορά στην ιθαγένεια και στην άδεια παραμονής των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.
Το τελευταίο σκέλος, αφορά στην αλλαγή της πολιτικής των ισχυρών χωρών της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών σχετικά με την επέμβαση σε τρίτες χώρες με πρόφαση την αποκατάσταση «αδικιών» και τον «εκδημοκρατισμό τους» που αποτελεί και την κύρια αιτία της έξαρσης της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου