Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τέλος από τον Άρειο Πάγο η Ευτέρπη Κουτζαμάνη--Η Ξένη Δημητρίου διάδοχος της ...


Νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την 1η Ιουλίου 2016 και μετά θα είναι η έως τώρα αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Η κυρία Δημητρίου θα διαδεχθεί την σημερινή εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί λόγο συνταξιοδοτήσεως, μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.

Η κυρία Δημητρίου επελέγη νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο δια περιφοράς και όχι σε συνεδρίαση του και ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος από χθες είναι εκτός Ελλάδος, καθώς συμμετέχει στο συμβούλιο υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο Λουξεμβούργο.

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα που καταλαμβάνει την θέση της ανωτάτης εισαγγελικής πυραμίδας, καθώς πρώτη ήταν η κυρία Κουτζαμάνη.

Η κυρία Δημητρίου έως τώρα είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στο δικαστικό σώμα η κυρία Δημητρίου εισήλθε το Νοέμβριο του 1978 και σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη τον Αύγουστο του 2012.

Η νέα Εισαγγελέας φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου