Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αιφνιδιαστική παραίτηση του γ.γ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη !...

Ποια άλλη κυβερνητική θέση αναλαμβάνει;
Την παραίτησή του υπέβαλλε αιφνιδιαστικώς πριν από λίγη ώρα ο μέχρι τούδε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης Γιάννης Ταφύλλης, την ίδια ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίσκεται καθ’οδόν για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ, ενώ ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας βρίσκεται ήδη στο Παρίσι για τη μεγάλη διεθνή έκθεση “Eurosatory”. Ασφαλώς τυπικώς περίεργη χρονική συγκυρία, αν και βεβαίως αυτό δεν είναι ουσιαστικό θέμα αφού η παραίτηση του μπορεί να είχε υποβληθεί ενώ ο ΥΕΘΑ ήταν ακόμα εδώ.

Τα parapolitika.gr, επικοινώνησε με τον πρώην πλέον ΓΓ/ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος μας είπε ότι ο μοναδικός λόγος που αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του, ήταν γιατί του έγινε πρόταση από την κυβέρνηση όπως αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέως Ψηφιακής Πολιτικής.

Όταν τον ρωτήσαμε για το πότε πρόκειται να γίνει αυτό, μας είπε: «Άμεσα. Αύριο, μεθαύριο το θέμα έχει τελειώσει». Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας περί του ποιος θα είναι ο διάδοχος στην τωρινή του θέση, μας είπε ΄τι δεν γνωρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ταφύλλης είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, της Τάξεως του 1980 της Σχολής Ικάρων, και συμμαθητής του νυν Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, όπως και του προηγούμενου Αρχηγού Πτεράρχου (Ι) Ευαγγέλου Τουρνά. Έφυγε όμως σχετικά νωρίς από την ΠΑ στο βαθμό του Αντισμηνάρχου (Ι) και έκτοτε ασχολήθηκε με τα ηλεκτρονικά και την πολιτική.


Λ.Σ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου