Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τρίκαλα: Παραίτηση από τους ΑΝ.ΕΛ. για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου με αιχμές για “παρεοκρατία” ...


Με μία δισέλιδη αιχμηρή επιστολή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο Τρικαλινός πολιτευτής Κώστας Πατέρας αποχωρεί από το κόμμα, κάνοντας λόγο για συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “μόνο για τις πολιτικές καρέκλες”, για “παρεοκρατία” και “ανατροπή υποσχέσεων και προγραμμάτων προς το λαό”.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛ. στα Τρίκαλα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, καταφέρεται εναντίον την πολιτικής που ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “προσχώρησα στο κόμμα, γιατί είχα την ψευδαίσθηση ότι θα φέρνατε στην πολιτική αρένα, Αρχές και Αξίες, που είχαν ξεχαστεί προ πολλού και ότι θα ήσασταν αντίθετος με τις μέχρι τότε καταστροφικές πολιτικές”. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, “είστε ενάμιση χρόνο στην εξουσία και ούτε τα Μνημόνια σχίσατε, ούτε τους δύστυχους πολίτες αυτής της χώρας ανακουφίσατε, αλλά φέρατε τρομερά μέτρα για όλους μας. Ανατρέψατε υποσχέσεις, ξεχάσατε τα προγράμματά σας, συνεργαστήκατε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να σώσετε δήθεν την πατρίδα αλλά μάλλον σώσατε την παρτίδα όλων σας…”.
“Δεν αντιδράσατε στο κομματικό κράτος που στήνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και σχεδόν λησμονήσατε όλους τους πολιτευτές, της επαρχίας, όλα τα στελέχη και όλους τους ψηφοφόρους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Που είναι η ισονομία, η ισότητα, η αξιοκρατία και η διαύγεια που λέγατε;”, αναρωτιέται ο κ. Πατέρας, προσθέτοντας εμφαντικά: “η εντύπωση που έχει ο λαός σήμερα είναι ότι κάνατε το παν για να σώσετε το πολιτικό σας σαρκίο και για να είστε στην εξουσία, ξεχνώντας την άποψη του Αγάθωνα “ότι οι Άρχοντες δεν θα κυβερνούν για πάντα”…”.
Η δυσαρέσκεια του πρώην, πλέον, πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. εκφράζεται -μέσω του κειμένου- λόγω της πολιτικής της συγκυβέρνησης στο θέμα της στελέχωσης στον τομέα της Υγείας και δη στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα Νοσοκομεία, επιλέγοντας πρόσωπα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “Φαίνεται πως δεν αντέχετε την καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, για τα όσα τραγελαφικά γίνονται στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Υγείας. Δεν είμαι οπαδός της τακτικής του “λάθρα βιώσας” και δεν έγινα κομματικό φερέφωνο κανενός, γιατί πιστεύω πως η ελευθερία του λόγου είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας και εχθρός της Ολιγαρχίας, του Αυταρχισμού και τον Ολοκληρωτισμού.
Είστε αρκετό χρόνο στην εξουσία και μπορούν πλέον οι πολίτες να σας κρίνουν και να σας κατακρίνουν, πολύ δε περισσότερο οι πολιτευτές που σας στήριξαν για να πιάσετε τα έδρανα στη Βουλή. Ο καθένας μας έχει την πολιτική του ιστορία, η οποία κρίνεται κάθε φορά που έρχονται εκλογές. Μου χρωστάτε δεν σας χρωστάω και μην ξεχνάτε πως και ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του αλλά τελικά έχασε την εξουσία και φυσικά, όταν οι λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν”, σημειώνει καταληκτικά -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο κ. Πατέρας.
























 http://agonaskritis.gr/8886756/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου