Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕYΤΗ ΕΛ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ:Συνέπειες των Hot Spots στις Τοπικές Κοινωνίες ...


Με μία Ευρωπαϊκή Ένωση που δείχνει την αλληλεγγύη μόνο στα χαρτιά και με δηλώσεις των χαρτογιακάδων και μη εκλεγμένων Επιτρόπων (βλέπε Αβραμόπουλος) και με την ελληνική κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, όπου οι παρελάσεις διαφορετικότητας έχουν μεγαλύτερη σημασία από το δράμα των κατοίκων που γειτνιάζουν με τα περίφημα κέντρα φιλοξενίας – παρανομίας (λαθρο)μεταναστών, η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και των σοβαρών επιπτώσεων αυτής στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό υπέβαλα στην Επιτροπή την ερώτηση που ακολουθεί:

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα, η κατάσταση εντός και εκτός του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών στη Μόρια της Λέσβου είναι εκτός ελέγχου.
                Αφενός, μεγάλος αριθμός ατόμων που φιλοξενούνται στο κέντρο προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, έκδοση γυναικών ακόμη και ανηλίκων, εμπόριο ναρκωτικών, βιασμούς κτλ. Αφετέρου, επιδίδονται σε καταστροφές περιουσιών και ληστείες σπιτιών κατοίκων της περιοχής, ενώ δεκάδες είναι οι καταγγελίες απόπειρας των παραπάνω.
                Οι ευθύνες που βαρύνουν τις αρχές σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο είναι μεγάλες και δεδομένες, όμως ερωτάται η Επιτροπή αν προτίθεται, επιτέλους, να προχωρήσει σε σχεδιασμό δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας εντός της Τουρκίας, σε συνεργασία με την ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και σε συνέχεια της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου