Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016 θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες.!!!

To ΓΕΝ εμβολιάζει και θωρακίζει την υγεία των στελεχών του!!!

 

Τελείωσε σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία εμβολιασμού των στελεχών του ΓΕΝ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.


Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τελείωσε τον εμβολιασμό του προσωπικού του που κάνει υπηρεσίες σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. 

Μέχρι την περασμένη Τετάρτη  είχαν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που εμπλέκεται, και σε όσους θα εμπλακούν όπως για παράδειγμα όσοι κληθούν να υποστηρίξουν το νέο Κέντρο στον Σκαραμαγκά. Η κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας των στελεχών του ΓΕΝ και στην θωράκιση της υγείας τους. 

Τα εμβόλια που χορηγούνται είναι τα ακόλουθα: 
Διφθεριτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολυομυελίτιδος
Ηπατίτιδας Α' και ηπατίτιδας Β'
Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας
Ανεμοβλογιάς
Εποχικής γρίπης
Ο εμβολιασμός ανάλογα με το τύπο και τις απαιτούμενες δόσεις θα διαρκέσει έως 6 μήνες.

Γινόμαστε καθημερινά δέκτες ερωτήσεων-παραπόνων από απλούς πολίτες αλλά και στελέχη των
ενόπλων δυνάμεων και λοιπών σωμάτων ασφαλείας(αστυνομία-πυροσβεστική). 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης έχει νοσήσει από κάποιου είδους  Δερματικής πιθανόν Σταφυλοκοκκικής Λοίμωξης χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε περισσότερα.Ο ανωτέρω μας έχει αναφερθεί ότι έχει εκτέλεση και υπηρεσίες στην Ειδομένη, χωρίς βέβαια να  θέλουμε η να μπορεί να συνδεθεί/αποδοθεί το γεγονός στο ότι έχει εκτέλεση υπηρεσία στο ανωτέρω σημείο αφού θα μπορούσε να νοσήσει και η λοίμωξη να προκληθεί από οπουδήποτε.Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει για αρκετό καιρό, απ’ ό,τι φαίνεται, την πατρίδα μας. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο εκτός από κοινωνικές, οικονομικές και  εθνικές προεκτάσεις, έχει και υγειονομικές προεκτάσεις.

Ρωτάμε εάν όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας, υπόκεινται σε κάποιον υγειονομικό έλεγχο, δεδομένου ότι το επιδημιολογικό προφίλ λοιμώξεων αυτών των ανθρώπων που έρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που έχουν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες.
Η αλήθεια ειναι ότι ότι δεν γίνεται σοβαρός έλεγχος στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.και «το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και βεβαίως ατομικής υγιεινής, που σε ορισμένες περιοχές όπου φιλοξενούνται αυτοί οι πρόσφυγες είναι προβληματικές, όπως είναι κυρίως στην Ειδομένη»

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016 θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος αυτός μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους).




Το ίδιο έγγραφο τονίζει επίσης ότι, στις περιοχές και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων , κρίνεται άκρως απαραίτητη η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρησης απορριμάτων, και μείωση στο μέτρο του δυνατού των συνθηκών συγχρωτισμού.


Στο έγγραφό του το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή και στον τοπικό πληθυσμό (πλησιον HotSpot) για τυχόν μετάδοση των επικίνδυνων ασθενιών (ελονοσία, Δάγκειος πυρετός,  ιός Ζika, νόσος Chikungunya) και τους καλεί να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα, να ψεκάζονται με ειδικά εντομοαπωθητικά και να κυκλοφορούν τους καλοκαιρινές μήνες με τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικα μπλουζάκια κτλ.).

Ρωτάμε τους  δήμους και τις Περιφέρειες εάν έχουν προγραμματισει να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στην δημιουργία αποχετεύσεων, αφού όπως αναφέρει "θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες - πρόσφυγες από ενδημικές χώρες".
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε μετά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τι σκοπεύουν να κάνουν οι αρμόδιοι
και κατά συνέπεια η κυβέρνηση για να προστατέψει και τους γηγενείς εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίους δηλώνει και εντύπως ότι αγαπά, πιστεύουμε ότι σκέπτεται και συμμερίζεται τις κακουχίες όλων. Μήπως όμως θα πρέπει να προσπαθήσει το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της κατά γενικής ομολογίας μεγάλης κρίσης, πριν η αλληλεγγύη που έχει δείξει η κοινωνία μέχρι σήμερα σ' αυτούς τους ανθρώπους μετατραπεί σε κάτι άλλο; 


 
Πηγή ➤ elas-lyste.blogspot/onalert/vimaonline/healthreport
http://elas-lyste.blogspot.gr/2016/04/to-ika-chikungunya.html
 http://stratiotikathemata.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου