Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Επιβεβαιώνει ο Γιάννης Παγίδας την ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ (ΦΩΤΟ)...




Με επιστολή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Γιάννης Παγίδας, πεθερός του Αλέξανδρου Σαμαρά, του αδερφού δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Ο κ. Παγίδας παραδέχεται ότι το όνομα του ιδίου, της κόρης του (συζύγου Αλέξανδρου Σαμαρά) και δύο ακόμα συγγενικών του προσώπων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Παγίδας μέσω του πληρεξουσίου του δικηγόρου, προφανώς τελών εν συγχύσει από την αποκάλυψη των «Π» που ήδη έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα και αναμένεται να οδηγήσει και σε δικαστικές εξελίξεις, κάνει λόγο για ανώνυμα άρθρα, παραβλέποντας προφανώς ότι το ρεπορτάζ υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή του ομίλου δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, όπως προκύπτει και από τις σελίδες του δημοσιεύματος που παρατίθενται κατωτέρω (φωτό από Παραπολιτικά).
Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο κ. Παγίδας παραδέχεται ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός άνοιξε σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, η οποία απορροφήθηκε από την HSBC, ενώ στηρίζει την επιστολή του στο επιχείρημα ότι ο λογαριασμός αυτός είναι μηδενικός.
Αποφεύγει , ωστόσο, ο κ. Παγίδας να αναφερθεί στην ουσία του δημοσιεύματος, καθώς - όπως τονίζεται και στο ρεπορτάζ - το γεγονός ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός το 2007, δεν σημαίνει ότι δεν διακινήθηκαν χρήματα από αυτόν, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο κ. Παγίδας στην επιστολή του.
Προχωρά μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω ο κ. Παγίδας λέγοντας ότι ως επιχειρηματίας με πολυετή δραστηριότητα στο εξωτερικό, αποκτούσε εισόδημα εκτός Ελλάδος και είχε πάντοτε το δικαίωμα να διατηρεί λογαριασμούς εκτός της χώρας.
Παρελκυστικά δε, ο κ. Ιωάννης Παγίδας προσπαθεί να δικαιολογηθεί τονίζοντας  ότι για το θέμα είχαν γίνει αναφορές στη Βουλή ( όπως εξάλλου αναφέρει και το δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδα διεξοδικά και με ντοκουμέντα), αποφεύγοντας να τονίσει ωστόσο ότι ουδέποτε έγινε αναφορά στη συγγενική του σχέση εξ΄ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που για πρώτη φορά αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Αυτή εξάλλου η συγγενική σχέση (και κυρίως η απόκρυψη της με μεθοδικότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση) είναι και το μείζον πολιτικό θέμα που αναδεικνύει η εφημερίδα και το οποίο επιβεβαιώνει ως απολύτως πραγματικό ο κ. Παγίδας δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου.
Σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία παραθέτουμε την επιστολή του κ. Παγίδα και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε αρκετές ακόμα ερωτήσεις μετά την έρευνα των φορολογικών και δικαστικών αρχών που αφορά όλους τους συμμετέχοντες στη λίστα Λαγκάρντ.  
Για το ενυπόγραφο άρθρο του Γενικού Διευθυντή των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Παναγιώτη Τζένου, με τη μεγάλη αποκάλυψη πατήστε ΕΔΩ

και ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή του Γιάννη Παγίδα


Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τζένου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:
Βόμβα για τον Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ
Φάκελος-φωτιά στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων με το όνομα του Ιωάννη Παγίδα, πεθερού του Αλέξανδρου
Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά και τον συσχετισμό ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή με νέες λίστες, που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, βρίσκεται ένας φάκελος-φωτιά, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Στον συγκεκριμένο φάκελο φιγουράρουν τα ονόματα του κ. Ιωάννη Παγίδα και μελών της οικογένειάς του.
Πρόκειται για έναν πολυσχιδή Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του κ. Αλέξανδρου Σαμαρά, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, αρχιτέκτονα και (μεταξύ των άλλων) προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών. Ο αδερφός του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει παντρευτεί την κόρη του κ. Ιωάννη Παγίδα, Ευτυχία (Ετα για τους κοσμικούς της φίλους) Παγίδα, το όνομα της οποίας επίσης περιλαμβάνεται στον λογαριασμό που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που εξετάζουν τη «λίστα Λαγκάρντ».
Στον εν λόγω λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοιχτεί στο κατάστημα της ελβετικής τράπεζας HSBC στη Γενεύη, υπάρχουν ακόμα τα ονόματα «Νικόλαος Παγίδας» και «Βασιλική-Ιλόνα Παγίδα», που είναι συγγενικά πρόσωπα του κ. Ιωάννη Παγίδα. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007 (όπως και όλοι οι λογαριασμοί που περιλαμβάνονται στη λίστα που παραδόθηκε από τον Ερβέ Φαλτσιανί). Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πρώτη έρευνα, δεν εμφανίζονται τραπεζικές κινήσεις ειδικά για το έτος 2007, ενώ στη λίστα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc» υπάρχει μόνο το όνομα του κυρίου Ιωάννη Παγίδα (στη θέση 230, «Paguidas Jean - Homme D’Affaires», δηλαδή επιχειρηματίας).
Ωστόσο, στη δεύτερη λίστα που παραδόθηκε επισήμως στους οικονομικούς εισαγγελείς κ. Πεπόνη και Μουζακίτη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται και τα ονόματα των συνδικαιούχων συγγενών του κ. Παγίδα, όπως αναφέρονται ανωτέρω. Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις το τραπεζικό υπόλοιπο εμφανίζεται μηδενικό και πλέον εξετάζονται με μεθοδικότητα οι κινήσεις που έχουν γίνει από και προς τον λογαριασμό τα προηγούμενα έτη. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.
Αυτό που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για την υπόθεση, η οποία ανοίγει μια σειρά θεμάτων για τις ενέργειες που έγιναν -και κυρίως για αυτές που δεν έγιναν- επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά για τη διερεύνηση της υπόθεσης, είναι ότι σε αυτό το θέμα είχε πολλάκις αναφερθεί τόσο σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις όσο και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου η πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, Κωνσταντοπούλου και Δρίτσας (οι οποίοι είχαν διαφωνήσει και δεν είχαν συνυπογράψει το πόρισμα των υπόλοιπων βουλευτών της επιτροπής) είχαν δημοσιοποιήσει τότε πόρισμα-γνώμη, καταγγέλλοντας μάλιστα τον τότε πρόεδρο της επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις είχε κλείσει την επιτροπή, απαγορεύοντας την περαιτέρω κλήση μαρτύρων που είχε ζητήσει να προσέλθουν ως ουσιώδεις η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πόρισμα υπάρχει χαρακτηριστικό απόσπασμα που κάνει ειδική αναφορά στον κ. Παγίδα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κοίταξαν τα ονόματα της “λίστας Λαγκάρντ” και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι κοιτάζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Στην αποκαλούμενη “λίστα Λαγκάρντ” περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, (…) πρόσωπα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου του σχετιζόμενου και με άλλα πρόσωπα της Ν.Δ. Ιωάννη Παγίδα». Παρά τη συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο, η οποία μάλιστα έγινε το καλοκαίρι του 2013, δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να δοθούν απαντήσεις και από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς, αλλά και από τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμερα για την πορεία ελέγχου.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και σίγουρα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα είναι αυτή η τελευταία αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί σχέσεων του κ. Ιωάννη Παγίδα και με άλλα πρόσωπα της Ν.Δ. Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε διάφορες περιόδους και σε αρκετές αναφορές και ομιλίες της στην Ολομέλεια της Βουλής πολιορκούσε με ερωτήσεις για τον κ. Παγίδα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.
Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από την ομιλία της στις 6-6-2013 στο Κοινοβούλιο, όπου απευθυνόμενη τότε στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου ρωτούσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Αθανασίου γνωρίζει το όνομα Γιάννης Παγίδας, που περιλαμβάνεται στη “λίστα Λαγκάρντ”; Συνδέεται με πρόσωπο της κυβέρνησης;». Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2013, και πάλι απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου ανέφερε: «... ο κ. Γιάννης Παγίδας, για τον οποίο σας έχω ρωτήσει σε αυτή εδώ την αίθουσα, πρόσωπο συγγενικό εξ αγχιστείας του πρωθυπουργού και ευρισκόμενο στη “λίστα Λαγκάρντ”...».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία εκ των περιπτώσεων δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση του θέματος, ούτε καν επί των συμπερασμάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη Ν.Δ. ούτε βέβαια και από τον ίδιο τον κ. Παγίδα. Ποιος είναι, όμως, ο 88χρονος σήμερα κ. Ιωάννης Παγίδας, αλλά και η κόρη του και σύζυγος του κ. Αλέξανδρου Σαμαρά και -κυρίως- ποια είναι η σχέση τους με πρόσωπα και πράγματα εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας; Ενα μικρό οδοιπορικό από τη Μυτιλήνη έως και την Μπουζουμπούρα, τη μακρινή πρωτεύουσα της Αφρικανικής Δημοκρατίας του Μπουρούντι, θα αποδειχθεί διαφωτιστικό.

Πασίγνωστος στη Λέσβο
Ο κ. Ιωάννης Παγίδας του Νικολάου και της Ευτυχίας, γεννηθείς στις 22-11-1928, κατάγεται από την Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης, από όπου κατάγεται και ο κ. Αθανασίου. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα στο εμπόριο, τη ναυτιλία και τις επενδύσεις, ο οποίος θεωρείται ένα εξαιρετικά σημαίνον πρόσωπο στη Λέσβο. Ο κ. Jean Paguidas, όπως είναι το όνομα που χρησιμοποιεί στο εξωτερικό, με το οποίο τον συναντάμε και στη «λίστα Λαγκάρντ», εμφανίζεται να έχει πλούσιο -αν και όχι πάντοτε επιτυχημένο- επιχειρηματικό ιστορικό.
Σύμφωνα και με τα στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, έχει υπάρξει ανεξάρτητο (μη εκτελεστικό) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Global Investment Services, πρόεδρος της Αιολικής Ανωνύμου Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, αλλά και αντιπρόεδρος του Ελληνο-αφρικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Μεταξύ του 1985 και του 2003 ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της Blue Star Α.Ε., ενώ από το 1964 έως και το 1997 διετέλεσε επίτιμος σύμβουλος της Ελλάδας για το Μπουρούντι, τη Ρουάντα και τη Δημοκρατία του Κονγκό.
Μάλιστα, στην Αφρική η οικογένεια Παγίδα ανέπτυξε μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στο Μπουρούντι, αποκτώντας μεταξύ άλλων και τον έλεγχο σημαντικών ακινήτων, ενώ στην Μπουζουμπούρα γεννήθηκε στις 22-10-1964 η κόρη του και μετέπειτα σύζυγος Αλεξάνδρου Σαμαρά, κ. Ευτυχία Παγίδα. Ο κ. Παγίδας, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, εμφανίζεται να συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκευαστικής εταιρείας Κηφισιεύς ΑΤΕ, στο οποίο επίσης συμμετέχουν η κόρη του, Ευτυχία Παγίδα, ο εφοπλιστής κ. Πίττας Αριστείδης, και ο ιδιοκτήτης της «Παντεχνικής» και της εφημερίδας «Απογευματινή», κ. Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, μετά του υιού του.

Οι σχέσεις με την Ευ. Κουτζαμάνη
Με πτυχίο στις οικονοµικές επιστήµες από το Πανεπιστήµιο της Λιέγης, ο κ. Ιωάννης Παγίδας
θεωρείται ως ένα από τα πιο σηµαντικά πρόσωπα στη Μυτιλήνη, µε πλούσιο έργο για το νησί και στενή οικογενειακή σχέση µε τον κ. Χαράλαµπο Αθανασίου, τον οποίο γνωρίζει αρκετά χρόνια, προτού «συγγενέψει» µε την οικογένεια Σαµαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι αποτελούν ισχυρές προσωπικότητες του νησιού, συµµετείχαν στο τιµητικό πρώτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του µη κερδοσκοπικού σωµατείου «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» (φωτ.), στο οποίο, εκτός από τους κ. Παγίδα και Αθανασίου, συµµετείχαν και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του νησιού, αλλά και άνθρωποι από τον δικαστικό κλάδο που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί, όπως η δικαστής κ. Μαριάνθη Παγωτέλη, αλλά και η νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαµάνη.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι το ερώτηµα προς τον κ. Αθανασίου από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για το εάν γνωρίζει τον κ. Παγίδα ήταν µάλλον ρητορικό. Στις 19/9/2013 σε συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μάλιστα, ο κ. Αθανασίου επί της ουσίας επιβεβαίωσε την εμπλοκή του ονόματος «Παγίδας» στη «λίστα Λαγκάρντ», έσπευσε ωστόσο να υπερασπιστεί τον επιχειρηματία αναφέροντας χαρακτηριστικά στην κ. Κωνσταντοπούλου: «Τώρα, όσον αφορά τον κ. Παγίδα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας ενόχλησε ο κ. Παγίδας. Ο κ. Παγίδας είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος έφυγε φτωχόπαιδο από τη Μυτιλήνη, περιπλανήθηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, πήγε στην Αφρική, δούλεψε, έκανε περιουσία -πρόκειται περί ενός εντιμότατου ανθρώπου- και έφερε όλα του τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα του που αγαπάει. Και αυτό σας ενοχλεί; Να μην έρθουν οι επενδυτές; Τι σας έβλαψε δηλαδή; Τι σας έκανε; Και όσοι αναφέρθηκαν στη "λίστα Λαγκάρντ", σημαίνει ότι όλοι είναι υπόλογοι, ότι είναι ένοχοι;».
Αν και πράγματι η αναφορά ενός ονόματος στη «λίστα Λαγκάρντ» δεν συνιστά από μόνη της αδίκημα, είναι γεγονός ότι η συγγένεια εξ αγχιστείας με την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που υπήρχε βαριά σκιά από τις καταγγελίες για συγκάλυψη της λίστας, προκαλεί σηµαντικά ερωτήµατα, που θα πρέπει να απαντηθούν. Κυρίως για το εάν έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ελεγχθεί από τις αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές Αρχές η υπόθεση και, βεβαίως, εάν τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα πέρασαν από τη διαδικασία ελέγχου του Σ∆ΟΕ, όπως όλοι οι… κοινοί θνητοί, ανεξαρτήτως εάν ο λογαριασµός εµφανίζει µηδενικό υπόλοιπο στις δηµοσιοποιηθείσες λίστες.

Η Ετα Παγίδα-Σαμαρά σε ρόλο-κλειδί στον ΔΟΛ
Σημαντικό πρόσωπο, και μάλιστα με ιδιαίτερη, αλλά διακριτική παρουσία τόσο στις κοσμικές εκδηλώσεις όσο και στον εκδοτικό χώρο, είναι και η κόρη του κ. Παγίδα, Ευτυχία. Η Ετα Παγίδα-Σαμαρά, σύζυγος του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, το όνομα της οποίας επίσης εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάρντ» ως συνδικαιούχου στον λογαριασμό του πατέρα της, έχει το δικό της μερίδιο στη δημοσιότητα, καθώς εμφανίζεται σε αρκετές κοσμικές εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό κυρίως χαρακτήρα.
Υπάρχει, όμως, και άλλη μία δραστηριότητά της που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Η κ. Ετα Παγίδα-Σαμαρά έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημοσιογραφικό Ομιλο Λαμπράκη ήδη από την περίοδο που ήταν στη ζωή ο δημιουργός του, Χρήστος Λαμπράκης. Η κυρία Παγίδα-Σαμαρά αποτελεί στενή συνεργάτιδα του δημοσιογραφικού ομίλου του κ. Σταύρου Ψυχάρη, και μάλιστα κατά καιρούς έχει ασκήσει και καθήκοντα συμβούλου διοίκησης.
Το 2009 ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ (εξωτερική συνεργασία), ενώ εμφανίζεται να κατέχει και άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα της συμβούλου εμπορικού τομέα του ΔΟΛ. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η κυρία Σαμαρά εμφανίζεται να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, στο οποίο πρόεδρος ήταν ο σύζυγός της, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, την περίοδο που ξέσπασε πολιτικό σκάνδαλο λόγω της επιχορήγησης 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές ανάγκες του, λίγους μήνες μετά την εκλογή Σαμαρά στην πρωθυπουργία.

Γνωστός και στο… Μαξίμου
Ο κ. Παγίδας δεν είναι άγνωστος ούτε στους σημερινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, έστω και διά της… τεθλασμένης. Ενας από τους πρώην στενούς συνεργάτες του και γενικός διευθυντής της Αιολικής Επενδύσεων, της εταιρείας στην οποία ήταν μέτοχος, αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Παγίδας, ήταν και ο κ. Δημήτρης Λιάκος, πρώην τραπεζικός, ο οποίος είχε διαφωνήσει όταν ο βασικότερος μέτοχος της Αιολικής είχε φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ελληνικής εταιρείας το θέμα της συγχώνευσης της Global Investment Services με την Αιολική ΑΕΕΧ, μέσα από την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.
Ο κ. Λιάκος είναι σήμερα επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ από το καλοκαίρι εκτελεί και χρέη γραμματέα του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική. Στους παροικούντες την Κουμουνδούρου ο κ. Λιάκος είναι γνωστός από τον καθοριστικό ρόλο που είχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα του οικονομικού σκέλους του. Ορισμένοι «χρεώνουν» τον κ. Λιάκο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς μέχρι τις εκλογές εκτελούσε χρέη ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του.
Με την ιδιότητα αυτή, μάλιστα, είχε αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δράση στη διαπραγμάτευση, διατηρώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους και μένοντας πάντα μακριά από κάμερες και μικρόφωνα. Ηταν μέλος της ομάδας του Γ. Χουλιαράκη, ενώ συνεργαζόταν πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
























 http://www.parapolitika.gr/article/354443/epivevaionei-o-giannis-pagidas-tin-yparxi-toy-onomatos-toy-sti-lista-lagkarnt-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου