Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

BINTEO--Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί...


Στην Αθήνα και υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- το μεσημέρι της Παρασκευής οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Την είδηση της απομάκρυνσης των στρατιωτικών από την Καβάλα μετάδωσε αρχικά ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 και στη συνέχεια το θέμα επιβεβαιώθηκε από την δικηγόρο των στρατιωτικών, Ίλια Μαρινάκη. Κατά πληροφορίες η μεταγωγή των πραξικοπηματιών ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30.

Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγηθούν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι οκτώ Τούρκοι θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Άλλες πηγές έλεγαν ότι δεν είναι απίθανο να μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα, όμως κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην μεταφερθούν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη, για παράδειγμα κάπου στην κεντρική Ελλάδα. Το επιχείρημα για την μεταφορά τους σε άλλη πόλη είναι ότι στην πρωτεύουσα είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους.

«Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν στις 9 το πρωί τους πήραν και τους οκτώ και τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τις υπηρεσίες, ποιοι τον μεταφέρουν, πού ακριβώς τους πάνε και για ποιον λόγο», κατήγγειλε στο protothema.gr η κυρία Μαρινάκη η οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης ότι οι οκτώ Τούρκοι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου μεταφέρονται στην Αθήνα!

Χθες, έπειτα από την δίκη τους, οι συλληφθέντες -έξι πιλότοι και δύο μηχανικοί- μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Μετά από μια τυπική διαδικασία η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα ήταν «ένοχοι», με το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή, ενώ στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους. Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης  στον ελληνικό χώρο.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Έτσι οι συλληφθέντες γύρισαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εν αναμομή της απόφασης της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου.
http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου