Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το νέο hi tech επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ για τρομοκράτες και ποινικούς !...



Τα τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών στην «καρδιά» της Ευρώπης και η εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος αναγκάζουν την ΕΛ.ΑΣ. να λάβει μέτρα θωράκισης της χώρας μας με τη δημιουργία ενός νέου «υπερενισχυμένου» κέντρου επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.

Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών με έδρα τον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ θα αποκτήσει ένα νέο προηγμένο λογισμικό αξίας 820.000 ευρώ με το οποίο θα διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων και ανάλυσης πληροφοριών για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας.

Από τα 820.000 ευρώ τα 615.000 ευρώ (75% συμμετοχή) προέρχονται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και τα υπόλοιπα 205.000 ευρώ (25% συμμετοχή) από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό.

«Θα φτιάξουμε από την αρχή ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο, στο οποίο με τη βοήθεια του λογισμικού θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη πλατφόρμα πληροφοριών που είχε ποτέ η ΕΛ.ΑΣ. Η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα εξελίσσονται. Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι. Το κέντρο θα συγκεντρώνει πληροφορίες από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ελλάδας και από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας. Θα φιλτράρει τις πληροφορίες, θα κάνει ταυτοποιήσεις, θα βρίσκει το παρελθόν του κάθε δράστη, θα βλέπει αποτυπώματα, φωτογραφίες, DNA, τα πάντα. Στη συνέχεια, θα διοχετεύει στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δεδομένα που προκύπτουν. Το κέντρο θα έχει, επίσης, σύνδεση με τις Αστυνομίες των κρατών μελών της Ε.Ε. και με τη Europol. Και όλα αυτά σε γρήγορους χρόνους», εξηγεί ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η λειτουργία του νέου κέντρου επιχειρήσεων θα εποπτεύεται από Εισαγγελέα και δύο Ανεξάρτητες Αρχές, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τι αναφέρει το έγγραφο.

Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2016 περιγράφει αναλυτικά τις δυνατότητες του προγράμματος και τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την υλοποίηση του έργου:

1)     Θα δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων

2)     Θα χρησιμοποιηθούν τρεις άδειες χρήσης για λογισμικό ανάλυσης, συσχέτισης και οπτικοποίησης πληροφοριών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος

3)     Πέντε άδειες χρήσης για λογισμικό βάσεων δεδομένων Εγκληματολογικών Πληροφοριών

4)     Πενήντα άδειες χρήσης για λογισμικό αναζητήσεων και συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων

5)     Δύο άδειες χρήσης για λογισμικό αναζήτησης δεδομένων από βάσεις δεδομένων, συστημάτων αρχείων και ανοιχτές πηγές

6)     Θα εκπαιδευτούν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι θα διαχειρίζονται το πρόγραμμα

Η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου συλλογής πληροφοριών κρίθηκε αναγκαία διότι –μεταξύ άλλων- η Ελλάδα εξακολουθεί να σηκώνει, παρά τη σημαντική μείωση των ροών, μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν τη χώρα μας ως πέρασμα.

Την ίδια ώρα, οι τζιχαντιστές στοχοποιούν όλο και περισσότερο την Ευρώπη και υπάρχει άμεση ανάγκη για γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη και τη Europol. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Ευρωπαίοι ηγέτες φροντίζουν να δίνουν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας αφειδώς κονδύλια για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας.


Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί, ιδιαίτερα μετά τα αιματηρά χτυπήματα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ότι πάσχουμε σε επίπεδο συνεργασίας. Αντιλήφθηκαν ότι δεν πρέπει οι μυστικές υπηρεσίες και οι αντιτρομοκρατικές μονάδες να κρατούν τις πληροφορίες για το κράτος τους. Αυτό μπορεί να στοιχίσει εκατοντάδες ζωές.  Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, εκταμιεύονται χρήματα για τη διασύνδεση των διωκτικών Αρχών των κρατών μελών. Σε πληροφοριακό επίπεδο οι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας στην Ε.Ε. γνωρίζουν ότι η τρομοκρατία θα μας απασχολήσει για πολλά ακόμα χρόνια. Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι άτομα που έχουν μεγαλώσει στην Ευρώπη έχουν ασπαστεί την ιδεολογία του ISIS. Πολλοί από αυτούς, από χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν πάει στη Συρία για να εκπαιδευτούν».

Το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στη διαχείριση πληροφοριών για το μεταναστευτικό επιβεβαιώνεται στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών: «Η δράση αφορά το σύνολο των Υπηρεσιών Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Τάξης της ΕΛ.ΑΣ. Το software θα επιτρέπει την απ’ ευθείας και ασφαλή επικοινωνία του κέντρου με τις περιφερειακές δομές πληροφοριών, καθώς και δομές πληροφοριών υπηρεσιών έρευνας και δίωξης εγκλημάτων του Σώματος».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης αναφέρει ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας τους αξιοποιούν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία, σε μία περίοδο που η κρίση ασφάλειας επηρεάζει μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και μας αναγκάζει να θωρακιστούμε ακόμα περισσότερο έτσι ώστε η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής».

Ο προστάτης είναι ένας αδένας του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Ο προστάτης παράγει και αποθηκεύει ένα συστατικό του σπέρματος και βρίσκεται στην πύελο, κάτω από την ουροδόχο κύστη και μπροστά από το ορθό. Ο προστάτης περιβάλλει τμήμα της ουρήθρας, του σωλήνα που αδειάζει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη. Ένας υγιής προστάτης είναι περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Λόγω της θέσης του προστάτη, η ροή των ούρων μπορεί να επιβραδυνθεί ή να διακοπεί εάν ο προστάτης αυξηθεί πολύ σε μέγεθος.

Ο καρκίνος του προστάτη δημιουργείται στους ιστούς του προστάτη. Μετά τον καρκίνο του δέρματος, εκείνος του προστάτη είναι η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στους άνδρες. Στην πλειονότητα των ανδρών με καρκίνο του προστάτη, η νόσος αναπτύσσεται πολύ αργά. Η πλειονότητα των ανδρών με χαμηλού βαθμού, πρώιμο καρκίνο του προστάτη (το οποίο σημαίνει ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν βρεθεί μόνο στον προστατικό αδένα και δεν έχουν κάνει μετάσταση) ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη διάγνωσή τους με τον καρκίνο.

Πρώιμα συμπτώματα καρκίνου του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα για πολλά χρόνια. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, η νόσος μπορεί να έχει εξαπλωθεί πέρα από τον προστάτη. Όταν, ωστόσο, υπάρχουν πρώιμα συμπτώματα, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Δυσκολία στην ούρηση.
Δυσκολία στην έναρξη της ροής των ούρων στην διακοπή της ροής των ούρων.
Ανάγκη συχνής ούρησης, ιδιαίτερα τη νύχτα.
Ασθενής ροή των ούρων.
Ροή των ούρων που ξεκινά και σταματά.
Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση.
Δυσκολία στύσης.
Αίμα στα ούρα ή το σπέρμα.

Συχνοί πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης, τους γοφούς, ή τους μηρούς.

Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα του καρκίνου, αλλά πιο συχνά είναι συμπτώματα μη-καρκινικών παθήσεων. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας και να κάνετε τις εξετάσεις που εκείνος θα σας συστήσει.

Τι άλλες παθήσεις του προστάτη μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως αυτά;

Καθώς οι άνδρες γερνούν, ο προστάτης τους μπορούν να μεγαλώσει και να μπλοκάρει τη ροή των ούρων ή να παρεμποδίσει τη σεξουαλική λειτουργία. Αυτή η κοινή πάθηση, που ονομάζεται καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη (ΚΥΠ), δεν είναι καρκίνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει πολλά από τα ίδια συμπτώματα όπως ο καρκίνος του προστάτη. Αν και η ΚΥΠ δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή του ατόμου, μπορεί να απαιτεί θεραπεία με φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση για να εκμηδενιστούν τα συμπτώματα. Μία μόλυνση ή φλεγμονή του προστάτη, που ονομάζεται προστατίτιδα, μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά από τα ίδια συμπτώματα, όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Μπορεί ο καρκίνος του προστάτη να εντοπιστεί, προτού ένας άνδρας έχει συμπτώματα;

Ναι. Δύο εξετάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Το ένα είναι η δακτυλική εξέταση, στην οποία ένας γιατρός αισθάνεται τον προστάτη μέσω του ορθού για να εντοπίσει τυχόν σκληρές ή παραμορφωμένες περιοχές στον προστατικό αδένα. Το άλλο είναι ένα τεστ αίματος που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση μιας ουσίας που παράγεται από τον προστάτη και ονομάζεται ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA). Μαζί, αυτές οι δύο εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν πολλούς “σιωπηρούς” καρκίνους του προστάτη που δεν έχουν προκαλέσει ακόμα συμπτώματα. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες άνω των 50 ετών να κάνουν τακτικά αυτές τις εξετάσεις. Αν ο καρκίνος του προστάτη εντοπιστεί εγκαίρως, προτού τα καρκινικά κύτταρα κάνουν μετάσταση, τότε οι πιθανότητες μακροχρόνιας επιβίωσης μετά τη διάγνωση είναι πολύ μεγάλες.
medicinenet
- See more at: http://www.ingossip.gr/lifestyle/506154-karkinos-toy-prostate-ayta-einai-ta-proima-symptomata?ref=yfp#sthash.JXhISgga.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου