Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΝΕΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.....

The Durrells: H κορυφαία βρετανική σειρά που γυρίστηκε στην Κέρκυρα...

Σε κέντρο επιχειρήσεων μετατράπηκε πριν από έναν περίπου χρόνο η Κέρκυρα, καθώς ο βρετανικός τηλεοπτικός κολοσσός  ΙΤV (με εκπληκτικές παραγωγές όπως το Downton Abbey, Sherlock Holmes, Mr. Bean, Coronation Street, Νόμος και Τάξη UK κ.ά) ανέθεσε στους παραγωγούς και σκηνοθέτες Simon Nye και Steve Barron να γυρίσουν την τηλεοπτική σειρά “The Durrells”, η οποία περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Durrell την περιοδο που έζησαν στην Κέρκυρα, από το 1935 έως το 1939.

Η σειρά, της οποίας ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται σε έξι 90λεπτα απολαυστικά επεισόδια, βασίζεται στην διάσημη τριλογία του Gerald Durrell, η οποία περιλαμβάνει το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» που περιγράφει τη μετακόμιση της οικογένειας του 10χρονου τότε, διάσημου μετέπειτα συγγραφέα. Πρόκειται για μία αυτοβιογραφία η οποία έως και σήμερα αποτελεί εξαιρετική αναφορά στη φύση, τα έθιμα, τα ήθη και τις ομορφιές της παρθένας, τότε Κέρκυρας. Ένα βιβλίο από τα πλέον πολυδιαβασμένα στη Μ. Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο 1ος κύκλος, που αποτελείται -όπως είπαμε -από 6 επεισόδια, μεταφέρει στην οθόνη το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, «Η οικογένειά μου κι άλλα ζώα», ενώ έχει δοθεί το πράσινο φως και για τον 2ο κύκλο. Πρωταγωνιστούν η βρετανίδα ηθοποιός Keeley Hawes (The Hollow Crown, The Bank Job, Line of Duty) και ο James Cosmo (Braveheart, Game of Thrones). Ο Αλέξης Γεωργούλης υποδύεται έναν Κερκυραίο οδηγό ταξί που μαθαίνει το νησί στην οικογένεια Durrell και έχει καθοριστική παρουσία στην εξέλιξη της ιστορίας, ενώ ο Γιώργος Καραμίχος έχει τον ρόλο ενός γιατρού, ποιητή και φιλοσόφου που καλλιεργεί την αγάπη του  Gerald Durrell για την φύση και τα ζώα.
Η σειρά είναι τοποθετημένη κατά κύριο λόγο στο 1935, όταν η Αγγλίδα Louisa Durrell, η ζωή της οποίας κατέρρευσε, αποφάσισε να μετακομίσει από το Λονδίνο στην Κέρκυρα. Ο σύζυγός της είχε φύγει από την ζωή λίγα χρόνια πριν και όσα χρήματα διέθετε, είχαν τελειώσει κάνοντας τη ζωή της στην βρετανική πρωτεύουσα ασφυκτική και καταθλιπτική.

Ανακοινώνει λοιπόν στα τέσσερα παιδιά της ότι μετακομίζουν στο πανέμορφο νησί του Ιονίου και επακολουθεί ομηρική μάχη και άρνησή τους, πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτουν ότι η Κέρκυρα δεν έχει καν ηλεκτρισμό εκείνη την εποχή Ωστόσο, η ζωή εκεί είναι φθηνή και για τα παιδιά αποδεικνύεται γρήγορα λόγω του φυσικού τοπίου και του υπέροχου κλίματος ένας επίγειος παράδεισος.
Η Louisa Durrell γοητεύετε από την Κέρκυρα από το πρώτο λεπτό και νιώθει απόλυτα δικαιωμένη και ανακουφισμένη κάθως αισθάνεται επιτέλους κατάφερε να  να ξεφύγει από την «απολιθωμένη» αγγλική κουλτούρα, την οποία αποκαλούσε «αγγλικό θάνατο».
Αρχικά, η οικογένεια εγκαθίσταται στο Κοντόκαλι, ενώ στη συνέχεια μετακομίζει στο «Άσπρο Σπίτι», στην καλύβα ενός ψαρά στο Καλάμι, όπου επιλέγει έναν τελείως αντισυμβατικό τρόπο ζωής, που επηρεάζει βαθύτατα τον νεαρό Gerald και του δίνει πηγαία έμπνευση για τα βιβλία που λάτρεψαν εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Ο Αλέξης Γεωργούλης που υποδύεται τον Κερκυραίο οδηγό ταξί μου μίλησε για τα μαγικά γυρίσματα της σειράς στην εκπομπή μου Buzz που θα προβληθεί αυτή την Κυριακή στις 20.30 στο κανάλι ΟΤΕ Cinema 1HD.
Πρόκειται για μία σειρά που αναμένεται όχι μόνο να αποτελέσει ένα από τα τηλεοπτικά blockbuster για το 2016 στη Μ. Βρετανία, αλλά και (όπως συμβαίνει συνήθως με τις καλές παραγωγές του BBC και του ITV) είναι μία σειρά που θα βρει αγοραστές από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, δημιουργώντας φυσικά απίστευτη προσέλκυση τουριστών στο νησί της Κέρκυρας.
Το σύνολο των εξωτερικών γυρισμάτων έγιναν στο νησί, σε τοποθεσίες όπως το "χωριό του Μπούα", τη Βίλα Γερακάρη στο Κοντόκαλι, στο Μον Ρεπο, στα Ανάκτορα, και πολλά άλλα μέρη. Εσωτερικά γυρίσματα, όμως, πραγματοποιήθηκαν και στην Αγγλία.
Το πρώτο επεισόδιο, που στην Μ. Βρετανία είχε πάνω από 6,5 εκατ. τηλεθεατές, θα προβληθεί στο OTE CINEMA 4HD την Τρίτη 7 Ιούνιου στις 22.00 και θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα την ίδια ώρα. Ο OTE TV έχει εξασφαλίσει και τους επόμενους κύκλους του The Durrells.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος θα αποτελείται απο 12 επεισόδια ενώ πιθανότατα να υπάρξει και τρίτος κύκλος.

 

 

 

 

 

 

http://www.yupiii.gr/celebrity-blogging/giorgos_satsidis/c88425/The_Durrells_H_koryfaia_vretanikh_seira.html


Η σειρά The Durrells κατακτά πλέον ολόκληρο τον κόσμο

Πηγή: www.corfuland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου