Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΑΓΚΥΡΑ:ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 33 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ TΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 75 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ...


Η Άγκυρα συνεχίζει να “πνίγεται” στο αίμα! Μέσα σε έξι μήνες, σημειώθηκε σήμερα τρίτη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 33 νεκρούς και 75 τραυματίες που μεταφέρθηκαν, εκ των οποίων οι 12 σε κρίσιμη κατάσταση.
Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανά σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικά κτήρια και σπίτια σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας ζητώντας από αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.
Η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στις 7 το απόγευμα, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι.”Αυτή η έκρηξη άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς”, ανέφεραν νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι.

Πολλά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε λεωφορείο, σε πολυσύχναστο πάρκο της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε και το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας: “Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι”.
Εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, δείχνουν καμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου