Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αυστριακή ΥΠΕΣ: Η ΠΓΔΜ έχει κάνει πιο πολλά για τη σταθερότητα της Ευρώπης από ό,τι μέλη της ΕΕ ...


Σε νέα προκλητική δήλωση υπέρ των Σκοπίων προχώρησε άλλο ένα μέλος της αυστριακής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ήταν η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ η οποία εκθείασε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για το έργο της στον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι «μέχρι σήμερα η ΠΓΔΜ (σ.σ. στο κείμενο που μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ως Μακεδονία) έχει συνεισφέρει περισσότερο στη σταθερότητα της Ευρώπης από ό,τι ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσον αφορά το επεισόδιο με την είσοδο εκατοντάδων μεταναστών στο έδαφος των Σκοπίων η Αυστριακή υπουργός υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τις δραματικές αυτές σκηνές βαραίνει όσους δημιούργησαν ψευδείς προσδοκίες στους ανθρώπους στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούνγκ η κυρία Λάιτνερ συμβούλεψε ετους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ελλάδα.

«Όποιος θέλει το καλό αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στον καταυλισμό θα πρέπει να τους συμβουλεύει να δεχθούν φαγητό και ένα ζεστό καταφύγιο. Αντί γι' αυτό τους έδωσαν σήμα ότι είναι δυνατό να προχωρήσουν προς τον προορισμό που επιθυμούν. Αυτό είναι ανεύθυνο και θα πρέπει να καταδικαστεί» κατέληξε η Αυστριακή υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου