Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΡΙΚ: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα ...


Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του Αθανάσιου Κατρή, ενώ για ακόμη πέντε μέρες ανανέωσε τα διατάγματα κράτησης των υπόλοιπων δέκα υπόπτων για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιη που είχαν εκπνεύσει.

Η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ένταλμα σύλληψης και κατά του ισχυρού άνδρα της κατασκευαστικής εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, απέφυγε επί του παρόντος να αναφέρει όνομα, αλλά είπε πως αν το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα δεν έλθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση που έδωσε χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης.

Ο Αθανάσιος Κατρής, φέρεται να ενεπλάκη στην προκήρυξη των προσφορών, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλα άτομα, τα οποία τελούν ήδη υπό κράτηση, από τον Ιωάννη Κοκότση ότι παραχωρούσε μίζες για λογαριασμό της εταιρείας Helector.

Σήμερα, ο Αθανάσιος Κατρής και άλλοι δέκα ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, των οποίων εκπνέει το διάταγμα πενθήμερης κράτησης, οδηγήθηκαν ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Στο περιθώριο των καταιγιστικών αυτών εξελίξεων, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν εκ νέου σήμερα οι 10 ύποπτοι για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, μετά την εκπνοή των πενθήμερων διαταγμάτων κράτησης που τους επέβαλε το δικαστήριο την 21η Μαρτίου. Στο δικαστήριο προσήχθη για πρώτη φορά και ο 11ος κρατούμενος για την υπόθεση, ο υπάλληλος της Helector, Αθανάσιος Κατρής ο οποίος έφθασε χθες στην Κύπρο και συνελήφθη από τις ανακριτικές αρχές.

Ο Αθ. Κατρής διετέλεσε διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας και ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Οι άλλοι 10 ύποπτοι για τους οποίους ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης είναι οι Δημήτρης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρώην διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Helector, Ιmad Baqleh, πολιτικός μηχανικός της εταιρείας, Μιχάλης Πάντης που είναι το πρόσωπο που επέβλεπε τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που αποτελούσαν την επιτροπή προσφορών, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Κουλαππής και ο γιος του, Νίκος Κουλαππής, ο οποίος είχε συμβληθεί ως ο γιατρός του προσωπικού των δύο χώρων. Ελεύθεροι για την υπόθεση έχουν αφεθεί ο Γενικός Διευθυντής της Helector Ιωάννης Κοκότσης και οι Μιχάλης Μιχαήλ, Σκεύη Πρωτοπαπά και Παντελίτσα Μαππούρα, υπάλληλοι της Helector στην Κύπρο .

Ο Ιωάννης Κοκότσης σε θεληματική του κατάθεση ομολόγησε στις ανακριτικές αρχές, ότι από το 2010 που ανέλαβε την διεύθυνση της εταιρείας έχει μοιράσει ποσό 1,5 περίπου εκατομμυρίου ευρώ σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, ως μίζες, προκειμένου η εταιρεία του να πραγματοποιεί υπερκέρδη, χρεώνοντας τους δήμους, και κατ` επέκταση τους καταναλωτές, με πολύ πιο ψηλά τέλη για τη διαχείριση των σκουπιδιών από το κόστος και το νόμιμο κέρδος της. Στην θεληματική του κατάθεση ο κ. Κοκότσης εξιστόρησε με λεπτομέρεια τα όσα διαδραματίστηκαν τόσο στο ΧΥΤΑ Πάφου όσο και στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

Όσον αφορά στο Δημήτριο Γιαννακόπουλο, ενώ αρχικά μετά τη σύλληψη του είχε ισχυρειστεί στην Αστυνομία μεταξύ άλλων ότι έδωσε κάποια χρήματα στον Σάββα Βέργα αλλά ως εισφορές για φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία και όχι ως μίζες, αργότερα αναθεώρησε τη στάση του επιβεβαιώνοντας τα όσα κατέθεσε και ο κ. Κοκότσης. 



























http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=188618&catid=31&utm_source=onalert.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου