Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μπλόκο της αστυνομίας στους υποστηρικτές των προσφύγων που κατευθύνονταν στην Ειδομένη ...


Μπλόκο στο κομβόι των λεωφορείων και των αυτοκινήτων που κατευθυνόταν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στην Ειδομένη, προκειμένου να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις των προσφύγων που έχουν κλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή, έβαλε η αστυνομία την Κυριακή το μεσημέρι, αποκλείοντας την πρόσβαση από τη γέφυρα του Αξιού.

Για αρκετή ώρα, λεωφορεία και βανάκια με "αλληλέγγυους" που επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των προσφύγων στην Ειδομένη, δεν μπορούσαν να διέλθουν τη γέφυρα, καθώς ήταν αποκλεισμένη από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Μετά από αρκετές ώρες, η αστυνομία αποχώρησε, δίνοντας και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.

Στην Ειδομένη, πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησαν στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, ζητώντας, για ακόμη μία φορά, να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι οι Σκοπιανοί θα ανοίξουν για λίγη ώρα τα σύνορα και θα επιτρέψουν τη δίοδο σε απροσδιόριστο αριθμό προσφύγων.

























 http://www.protothema.gr/greece/article/565054/bloko-tis-astunomias-stous-upostiriktes-ton-prosfugon-pou-kateuthunodan-stin-eidomeni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου