Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Και οι στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη. Το “κλειστό κλαμπ” ανοίγει για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΝ.!!!


Η ανακοίνωση είναι λιτή και πανομοιότυπη κάθε φορά που γίνεται εκλογή νέων με­λών. Επίσης, όπως όλη η γραπτή επικοινωνία της Αθηναϊκής Λέσχης, έχει συνταχθεί σε άπταιστη καθαρεύουσα: «Συμφώνως προς τα Άρθρα 5 και 7 του καταστατικού, την 16ην Μαρτίου 2016, ημέραν Τετάρ­την, θα ενεργηθεί από της 5ης ώρας μέχρι τις 7.30 μ.μ. εις την Λέσχην ψη­φοφορία προς εκλογήν ως τακτικών μελών των κάτωθι αναγραφομένων…». Έως εδώ τίποτε το αξιομνημόνευτο. Τα «περίεργα» αρχίζουν όταν διαβάζει κα­νείς δυο ονόματα στον κατάλογο των προτεινόμενων μελών: του ναυάρχου Ευάγγελου Ευ. Αποστολάκη, αρχη­γού ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), και του Γεώργιου X. Γιακουμάκη, αρχηγού ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού).
Η υποψηφιότητα εν ενεργεία στρατι­ωτικών στην πλέον αριστοκρατική λέ­σχη της χώρας είχε εκλείψει εντελώς τις τελευταίες δεκαετίες και η αιτία πρέ­πει να αναζητηθεί στις κατακλυσμιαίες πολιτικές αλλαγές που επέφερε η Με­ταπολίτευση.
Βρισκόμαστε στα τέλη του 1974 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πληροφορείται σχέδια των «σταγονιδίων» της χούντας για ανατροπή του. Η αντί­δρασή του είναι αστραπιαία και βίαιη. Αποστρατεύει τους ύποπτους αξιωμα­τικούς και δίνει το σύνθημα για συστη­ματική περιθωριοποίηση του Στρατού από το εθνικό προσκήνιο. Έως τότε, οι στρατιωτικοί ανήκαν στην εμπροσθο­φυλακή του Έθνους, είχαν υψηλή κοι­νωνική αποδοχή και ανάλογες οικονο­μικές απολαβές.
Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρί­ζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν ότι το άνοιγμα της Λέσχης προς τον Στρατό οφείλεται εν μέρει ή συνολικά στον νέο πρόεδρο, Κυριάκο Κουκουλομμάτη, σμήναρχο εν αποστρατεία. Ο «Κούλης», όπως τον αποκαλούν οι φί­λοι του, υπήρξε γραμματέας του οίκου του βασιλιά επί Βασιλευομένης Δη­μοκρατίας και συμμετείχε ενεργά στο αντικίνημα του Κωνσταντίνου κατά των συνταγματαρχών.
Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι τους δυο ανώτατους αξιωματικούς προτεί­νει ο καθηγητής Γρηγόριος Δ. Σκαλκέας, τον οποίο οι περισσότεροι θυμό­μαστε ως θεράποντα ιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο.




 http://espekm.gr/home/?p=14474

















Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου