Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι πρώτοι "μεταναστες" πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.!!!!


Οι κάτοικοι του χωριού Κουλάτα στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα αναφέρουν πως είδαν τους πρώτους πρόσφυγες να περνούν τα ελληνοβουλγαρικά σύνοορα.
Την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισε σήμερα η βουλή της ΠΓΔΜ, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, Novinite, παιδιά που κατοικούν στο χωριό είδαν 6 με 7 άντρες το Σαββατοκύριακο να κουβαλούν τις αποσκευές τους και να περπατούν κατά μήκος της διεθνούς σιδηροδρομικής γραμμής.
Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους ότι οι άντρες μιλούσαν ξένη γλώσσα και τους έκαναν νεύματα να παραμείνουν ήσυχα.
Σύμφωνα με τη βουλγαρική κρατική ραδιοφωνία, μία ομάδα προσφύγων -που γρήγορα εξαφανίστηκε στο σκοτάδι- έγινε αντιληπτή και από άλλους κατοίκους του χωριού.
Η συνοριακή αστυνομία είχε ενημερωθεί, αλλά οι αρχές δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ίχνη των ανθρώπων αυτών.
Όπως μεταδίδει το Novinite οι κάτοικοι των συνοριακών χωριών στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο αναφέρουν πως η φύλαξη είναι ανεπαρκής.

Πάνω από 50.000 πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια
Στο μεταξύ στους 50.146 ανέρχεται το σύνολο των προσφύγων σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης προσφυγικής κρίσης.
Ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα (28.528) και ακολουθεί η Αττική με 14.430 άτομα.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη ανέρχονται στις 13000 ενώ έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά όπου παραμένουν περισσότεροι από 5000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους πρόσφυγες να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης την ώρα που δεκάδες λεωφορεία παραμένουν κοντά στην Ειδομένη, προκειμένου να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες αποφασίσουν να μεταφερθούν στα κέντρα, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.
Την ίδια ώρα, μετά το ντε φάκτο κλέισιμο του βαλκανικού διαδρόμου, οι διακινητές φαίνεται πως προετοιμάζουν το έδαφος για ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο.
Όπως αποκαλύπτουν έρευνες της κυριακάτικης Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και αναδημοσιεύει η Deutche Welle, οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

ΠΓΔΜ: Κήρυξε παράταση της «κατάστασης κρίσης»
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.
Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης θεωρήθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ απαραίτητη για την αποτελεσματική συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και τώρα, με τη νέα απόφαση της Βουλής, επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους.























 http://espekm.gr/home/?p=15272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου